FAQKaart

 1. Ik weet waar ik naartoe ga. Waarom heb ik dan een navigatiesysteem nodig?
  Met GPS-navigatie vindt u de efficiëntste routes naar uw bestemmingen, Waardoor u tijd en brandstof kunt besparen. Uw Peugeot-navigatiesysteem geeft u meer dan enkel aanwijzingen van A naar B; het helpt u te vinden waarnaar u op zoek bent, of u nu de dichtstbijzijnde locaties van parkeerplaatsen, hotels, benzinestations of restaurants zoekt. Met de bijkomende voordelen van verkeersinformatie biedt het navigatiesysteem u ook een alternatieve route als er een file op uw gebruikelijke route staat. Voor uw gemoedsrust kunt u bovendien uw exacte locatie zeer nauwkeurig aangeven als u onderweg hulp nodig hebt.
  Naar boven
 2. Wat zijn de voordelen van een geïntegreerd Peugeot-navigatiesysteem?
  Het Peugeot-navigatiesysteem is zodanig ontworpen dat het voldoet aan alle veiligheidsvoorschriften en specificaties van de auto-industrie. Het systeem is verbonden met de elektronica van het voertuig, zoals de snelheidssensor, de optische sensor en de toerensensor, zodat een geschatte locatie kan worden gebruikt wanneer het GPS-signaal verloren gaat. Op deze manier blijft u dus altijd op de juiste weg. Het schermformaat en de beeldkwaliteit zijn geoptimaliseerd voor weergave en gebruik, en het scherm is ook ergonomisch op het dashboard geplaatst, zodat de bestuurder zo min mogelijk wordt afgeleid. In combinatie met alle andere multimediafuncties biedt geïntegreerde navigatie een comfortabelere rijervaring.
  Naar boven
 3. Wat zijn de voordelen van navigatie?
  Uit onderzoek is gebleken dat voertuigen met een navigatiesysteem 12% minder brandstof verbruiken dan voertuigen zonder zo'n systeem. Door een efficiëntere routekeuze produceren bestuurders met een up-to-date navigatiesysteem gemiddeld 21%* minder kooldioxide.
  *HERE Navigation Benefits Study (2009)
  Naar boven
 4. Wie levert de kaartgegevens?
  Peugeot werkt samen met HERE als leverancier , aangezien dit bedrijf wereldleider is op het gebied van digitale kaartgegevens en -inhoud van topkwaliteit. HERE-kaarten zijn gebaseerd op het wereldwijde wegennet dat wordt aangeleverd door meer dan 2000 geografische analisten, en worden over de hele wereld dagelijks maar liefst 100 miljoen keer geraadpleegd.
  Naar boven
 5. Waarom moet ik een nieuwe kaartupdate kopen?
  Met bijgewerkte kaarten kan uw navigatiesysteem de efficiëntste routes vinden, zodat u tijd en brandstof kunt besparen.
  De wereld om ons heen verandert voortdurend, maar met regelmatige kaartupdates kunt u erop vertrouwen dat uw navigatiesysteem u op de juiste weg houdt. HERE, de kaartleverancier van Peugeot, baseert haar gegevens op de wegen van de wereld, zodat de kaarten de werkelijkheid weerspiegelen. Geografische analisten rijden jaarlijks miljoenen kilometers om ervoor te zorgen dat alle gegevens up-to-date zijn. Met de nieuwste Peugeot-kaart krijgt u de beste route, een betrouwbare omleiding, de weg naar het dichtstbijzijnde tankstation, het dichtstbijzijnde ziekenhuis… wat u ook nodig hebt om vol vertrouwen naar uw bestemming te reizen. U hoeft niet bang te zijn dat u verdwaalt of moet stoppen om de weg te vragen. Het bijwerken van uw navigatiesysteem duurt slechts een paar minuten, maar kan u uren tijd besparen.
  Naar boven
 6. Hoe vaak worden er nieuwe kaartupdates of kaartproducten uitgegeven?
  Meestal zijn er eenmaal per jaar bijgewerkte kaarten verkrijgbaar. Als u wilt worden geïnformeerd wanneer er een nieuw kaartproduct voor uw navigatiesysteem verkrijgbaar is, neemt u contact op met de Peugeot-dealer.
  U vindt de locatie van uw dichtstbijzijnde dealer op www.peugeot.com.
  Naar boven
 7. Ik heb een kaart/navigatiesysteem aangeschaft waarop een weg ontbreekt, terwijl ik zeker weet dat de weg bestaat en ik ook zeker weet dat ik beschik over de meest recente kaartupdate. Wat kan ik doen?
  Map Map Creator is een exclusieve, eenvoudige manier om HERE, de kaartleverancier van Peugeot, te informeren over wijzigingen van de wegen waarop u rijdt en de POI's waarin u geïnteresseerd bent. Miljoenen mensen over de hele wereld helpen de kaarten van HERE op deze manier zo actueel mogelijk te houden. Met behulp van de gebruiksvriendelijke webinterface kunt u precies aangeven op welke locatie een kaartwijziging nodig kan zijn. Ga hiervoor eenvoudigweg naar HERE Map Creator, wijs de locatie aan met uw muisaanwijzer en meld de wijzigingen.
  Naar boven
 8. Ik weet soms zeker dat er een kortere/snellere route is dan mijn navigatiesysteem weergeeft. Hoe kan dat?
  Binnen onze eigen, vertrouwde omgeving kennen we allemaal sluiproutes die we gebruiken om het spitsverkeer of slecht afgestelde verkeerslichten te vermijden. Navigatiesystemen berekenen routes op basis van de gedetailleerde informatie in de kaartendatabase en houden rekening met diverse omstandigheden zoals de daadwerkelijke afstand, de gemiddelde snelheid, de classificaties van wegen, de verplichte rijrichtingen, en meer. In uw systeem kunt u persoonlijke voorkeuren instellen, zoals het gebruik van snelwegen of tolwegen en de berekening van de kortste route. Raadpleeg de gebruikershandleiding voor meer technische ondersteuning.
  Naar boven
 9. Waarom kan ik het adres van mijn bestemming niet vinden?
  U kunt uw locatie op veel verschillende manieren vinden. U kunt een adres invoeren, een specifiek adres zoeken in de gedetailleerde lijst met Points of Interest (POI's) of een bestemming rechtstreeks op de kaart selecteren. Elke locatie die u een keer hebt geselecteerd, kunt u vervolgens opslaan als een favoriet voor toekomstig gebruik. Raadpleeg de gebruikershandleiding voor meer technische ondersteuning.
  Naar boven
 10. Ik wil reizen in Europa, zijn er kaarten van andere Europese landen?
  Albanië, Andorra, België, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Canarische eilanden, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Gibraltar, Griekenland, Groot-Brittannië, Hongarije, Ierland, Italië, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Macedonië, Moldavië, Monaco, Montenegro, Nederland, Noorwegen, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, San Marino, Servië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Vaticaanstad, Zwitserland.
  Naar boven
 11. Meer informatie over HERE?
  HERE is Peugeot's leverancier van digitale kaarten en is wereldleider op het gebied van digitale kaartgegevens en -inhoud van topkwaliteit. De meeste geïntegreerde GPS-systemen in Noord-Amerika en Europa zijn uitgerust met een HERE-kaart. Voor meer informatie kunt u een bezoek brengen aan de website www.navigation.com/here.
  Naar boven
 12. Waarvoor dient de DRM-bescherming die bij bepaalde kaartupdates is aangebracht?
  De DRM (Digital Right Management) op een navigatiekaart komt overeen met een  deblokkeringscode waarmee een kaartupdate kan worden uitgevoerd, op voorwaarde dat de klant de kaart officieel heeft aangeschaft. Om de code te verkrijgen moet uw auto (geïdentificeerd door het VIN-nr.) aan het 16-cijferige serienummer van de kaart worden gekoppeld. Nadat deze koppeling op uw account is gegenereerd, ontvangt u een deblokkeringscode. Om deze code wordt tijdens de update-procedure van uw systeem gevraagd.
  Naar boven
 13. Welke Peugeot GPS-systemen kunnen om een DRM-deblokkeringscode vragen?
  De volgende systemen kunnen een geactiveerde DRM-code hebben: WIP nav plus, Ecran tactile 208. U merkt tijdens het updaten of er in de update-procedure om een code wordt gevraagd.
  Er dient te worden opgemerkt dat bij WIP nav er eigenlijk geen sprake is van een DRM-code. Maar de SD-kaart bevat een beveiliging, zodat de kaart alleen leesbaar is wanneer de klant een originele kaart heeft aangeschaft.
  Naar boven
 14. Met welke procedure kan een kaartupdate van een auto met DRM-beveiliging worden gedeblokkeerd?
  Bij een update-procedure moet er een account worden aangemaakt en moet uw auto (geïdentificeerd door het unieke VIN-nr. op de grijze kaart) worden gekoppeld met het kaartnummer (het 16-cijferige PSN-nummer op de verpakking van de kaartupdate)
  De uitgebreide procedure wordt stap voor stap uitgelegd op de volgende pagina: Activeringsinstructies.
  Naar boven

Peugeot Alert Zone

 1. Hoe vaak wordt de Peugeot Alert Zone-database uitgegeven en kan ik een melding ontvangen wanneer dit gebeurt?
  Er wordt maandelijks een nieuwe versie van de Peugeot Alert Zone-database uitgegeven. Als u een melding wilt ontvangen wanneer er een nieuwe versie kan worden gedownload, kunt u uw gegevens opgeven op de contactpagina. Als u de database regelmatig bijwerkt, ontvangt u nauwkeurigere meldingen en bent u veiliger onderweg.
  Naar boven
 2. Welke meldingen zijn er beschikbaar?
  De database bevat de locaties van vaste flitsers voor snelheidsovertredingen en verkeerslichten, wanneer dit is toegestaan in een bepaald land. De visuele melding bestaat dan uit een pictogram met de toegestane snelheidslimiet of met een verkeerslicht.
  Wanneer het in een bepaald land niet is toegestaan om meldingen over flitslocaties te geven, worden de meldingen gedefinieerd wanneer u een gevaarlijk gebied binnengaat waar mogelijk een flitser voorkomt. De visuele melding voor een gevaarlijk gebied is te herkennen aan een specifiek pictogram met een driehoek.
  Naar boven
 3. Voor welke landen is er Peugeot Alert Zone-inhoud beschikbaar?
  De database van Peugeot Alert Zone verzamelt de waarschuwingen voor 15 Europese landen:
  Trajectcontroles: Frankrijk.
  Waarschuwingen voor radars: Andorra, België, Finland, Groot-Brittannië, Italië, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Slovenië, Spanje, Tsjechië, Zweden
  Naar boven
 4. Voor welke voertuigen is de service Peugeot Alert Zone beschikbaar?
  De service is beschikbaar voor voertuigen die zijn uitgerust met een van de volgende Peugeot GPS-navigatiesystemen:
  - Peugeot Connect Media Navigation / WIP Com RT4/5
  - Peugeot Connect Navigation / WIP nav,
  - Peugeot Connect Media Navigation  / WIP Com 3D,
  - Peugeot Connect Navigation plus / WIP nav plus
  - 7" Touchscreen-tablet / SMEG+
  Naar boven
 5. Waarom vragen jullie om het versienummer van de software op mijn navigatiesysteem?
  Om de downloadbare Peugeot Alert Zone-gegevens op uw navigatiesysteem te kunnen installeren, moet uw Peugeot zijn uitgerust met een RT4 of Peugeot Connect Media Navigation / WIP com met versie 8.1 of hoger, een Peugeot Connect Navigation /WIP nav of een Peugeot Connect Media Navigation / WIP com 3D, of een Peugeot Connect Navigation plus /WIP nav plus.
  Deze service is niet compatibel met oudere versies van de software die worden gebruikt op een RT4 of Peugeot Connect Media Navigation / WIP com

  Als u een RT4 versie 7.0 of 7.1 , of een Peugeot Connect Media Navigation / WIP com versie 8.0 hebt, neem dan contact op met uw lokale Peugeot-dealer om te informeren of er een software-update beschikbaar is.

  Zo controleert u de softwareversie van een RT4 of een Peugeot Connect Media Navigation / WIP com:
  - Houd de knop MENU ingedrukt op het systeem
  - Selecteer 'Audio/telephone diagnostics' (Diagnose audio/telefoon) en vervolgens 'Device description' (Apparaatomschrijving)
  De gebruikte softwareversie op het navigatiesysteem vindt u op de regel 'Unit software version' (Softwareversie apparaat).
  Naar boven
 6. Hoe kan ik Peugeot Alert Zone importeren op mijn navigatiesysteem?
  Na de bestelling van de Citroën Risk Area data, download u het ZIP-bestand naar uw computer (hetzij een Mac of PC). Na het actualiseren van het opslag medium wordt dit ingebracht in uw navigatiesysteem. Alle installatie stappen zijn uitgelegd in de installatiehandleiding dat beschikbaar is op de internet site.
  Naar boven
 7. Welke gegevensopslagmedia zijn compatibel met mijn navigatiesysteem?
  Voor een Peugeot Connect Navigation /WIP nav moet u de gegevens kopiëren naar de High-Capacity SD (HC)-kaart die bij het systeem wordt meegeleverd. Het is niet mogelijk om een andere SD-kaart te gebruiken. U hebt een High-Capacity SD-kaartlezer nodig om gegevens naar de SD HC-kaart te kopiëren.
  Voor een Peugeot Connect Media Navigation / WIP com of een RT4-systeem moet u de gegevens branden op een compatibele cd-rom. Als u de cd-rom in het navigatiesysteem plaatst, wordt de installatie van de Peugeot Alert Zone-gegevens op de harde schijf van het systeem automatisch geactiveerd.
  N.B.: op voertuigen met Peugeot Connect Media Navigation / WIP com en een USB-poort die aan het navigatiesysteem is gekoppeld, is het ook mogelijk om de Peugeot Alert Zone-gegevens naar een compatibele USB-stick te kopiëren en die USB-stick aan te sluiten op de toepasselijke poort om op die manier gegevens over te brengen naar de harde schijf van het systeem.
  Voor een Peugeot Connect Media Navigation / WIP com 3D kunt u een USB-stick, een standaard-SD-kaart of een High-Capacity SD (HC)-kaart gebruiken.
  Voor een Peugeot Connect Navigation plus / WIP nav plus moet u een USB-stick gebruiken.
  Naar boven
 8. Wat is een SD HC-kaart?
  Een SD HC-kaart is een geheugenkaart met een grote capaciteit waar alle kaartgegevens voor heel Europa op passen. Om de bestanden met Peugeot Alert Zone-gegevens van een pc naar een SD HC-kaart te kunnen kopiëren, hebt u een SD HC-kaartlezer nodig. Er zijn SD HC-kaartlezers verkrijgbaar die via een USB-poort op een pc kunnen worden aangesloten.
  Naar boven
 9. Worden de Peugeot Alert Zone-gegevens up-to-date gehouden?
  Om te zorgen dat u altijd over de meest recente en bruikbare informatie beschikt, worden de gegevens van Peugeot Alert Zone die op internet beschikbaar zijn, één keer per maand geactualiseerd (meestal tussen de 10e en de 15e van de maand). Als u derhalve regelmatig deze gegevens downloadt of als u zich heeft geabonneerd, ontvangt u altijd de laatste Peugeot controletrajecten die op het Europese wegennet zijn gesignaleerd (voor de landen waarin de service wordt gedekt).
  Bij de systemen Peugeot Connect Navigation / WIP nav en Peugeot Connect Media Navigation / WIP com 3D is het mogelijk het versienummer van het Peugeot Alert Zone-bestand weer te geven. Hiervoor hoeft u alleen de knop "SETUP" (INSTELLINGEN) ingedrukt te houden en het volgende te selecteren:
  Description of the unit > Map version (Systeemomschrijving> Kaartversie). Daarna kunt u de bestandsnaam controleren die met ZAR begint.
  Naar boven 
 10. Zijn de gegevens compatibel met de kaartversie op mijn navigatiesysteem?
  De Peugeot Alert Zone-gegevens die beschikbaar zijn op de website, zijn compatibel met alle kaartversies die worden gebruikt op de navigatiesystemen RT4, Peugeot Connect Media Navigation/ WIP Com, Peugeot Connect Com, Peugeot Connect Media Navigation 3D / WIP com 3D. Om echter optimaal gebruik te kunnen maken van uw navigatie, raden we u aan om de kaart van uw navigatiesysteem regelmatig bij te werken.
  Naar boven  
 11. Waarom ontvang ik een melding voor een flitser aan de andere kant van de weg?
  Soms kan uw navigatiesysteem op een drukke weg geen onderscheid maken tussen de verschillende kanten van de weg waar zich een flitser bevindt. Daarom wordt een flitser aan de andere kant van de weg mogelijk weergegeven op uw route.
  Naar boven
 12. Kan ik Peugeot Alert Zone-gegevens kopen als ik geen Peugeot heb?
  Nee. De Peugeot Alert Zone-gegevens op de website zijn exclusief compatibel met bepaalde geïntegreerde Peugeot GPS-navigatiesystemen.
  Naar boven
 13. Wat moet ik doen als ik mijn voertuig verkoop?
  U moet de nieuwe eigenaar laten weten dat het navigatiesysteem Peugeot Alert Zone-gegevens bevat voor 14 Europese landen.
  Om deze gegevens bij te werken moet de nieuwe eigenaar een eigen account maken en vervolgens de update bestellen en downloaden van de website. De nieuwe eigenaar heeft geen toegang tot uw bestelgeschiedenis of tot het laatste gegevensbestand dat u hebt gedownload.
  Naar boven
 14. Waarom heb ik Adobe Acrobat Reader nodig?
  You U hebt de software van Adobe Reader nodig om de gebruiksaanwijzing voor uw navigatiesysteem te kunnen lezen en afdrukken. U kunt deze software gratis downloaden van http://www.adobe.com
  Naar boven 
   
 15. Hoe weten klanten van het Peugeot Alert Zone-abonnement dat er een nieuw bestand beschikbaar is?
  Wanneer er een nieuw Peugeot Alert Zone-bestand in de online winkel beschikbaar is, ontvangen abonnees automatisch een e-mail waarin dit wordt gemeld. Meestal komt het nieuwe bestand tussen de 10e en de 20e van de maand.
  Naar boven
 16. Hoe kan ik de Peugeot Alert Zone-databases opnieuw downloaden die ik al heb aangeschaft? (dit geldt zowel voor een eenmalige aanschaf als voor een abonnement)
  1) Ga naar Peugeot HERE.
  2) Klik op Identificatie
  3) Voer uw gebruikersgegevens en uw wachtwoord in en klik op "Identificeren". Vervolgens gaat u naar de sectie "Mijn account"
  4) Klik daarna op "Mijn bestellingen bekijken"
  5) Klik op het bestelnummer dat overeenkomt met de aankoop van Peugeot Alert Zone. De details van de bestelling worden weergegeven
  6) Vervolgens kunt u:
  a. Uw Peugeot Alert Zone-bestanden gratis downloaden met de "Installatiewizard" (aanbevolen) of via "Direct downloaden" (voor ervaren gebruikers)
  b. De "Installatie-instructies" in PDF-formaat downloaden.
  NB: als uw internet is beschermd door een firewall of proxy, kan het zijn dat de installatiewizard niet werkt. In dat geval moet u de bestanden handmatig installeren ("Direct downloaden" voor ervaren gebruikers), zie de installatie-instructies.
  Naar boven

   

Accountregistratie en facturering

 1. Hoe kan ik Peugeot Alert Zone of kaartgegevens kopen?
  Als u Peugeot Alert Zone of kaartgegevens wilt kopen, selecteert u op de startpagina uw autoconfiguratie, plaatst u een bestelling en rekent u uw winkelmandje af door uw persoonlijke gegevens in te voeren en tot slot online te betalen. U wordt stap voor stap door het bestel- en betaalproces geleid.
  Naar boven
 2. Hoe kan ik betalen?
  U betaalt online:
  -  met een creditcard: Visa, MasterCard, Maestro of American Express,
  -  door een eenmalige persoonlijke promotiecode in te voeren,
  -  met PayPal
  Het bedrag wordt op het moment van de bestelling afgeschreven van creditcards.
  Naar boven
 3. Is een onlinebetaling wel veilig?
  Uw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. Daarom bieden wij u een zeer veilig systeem voor onlinebetalingen.
  Naar boven
 4. Worden mijn creditcardgegevens opgeslagen?
  Om veiligheids- en vertrouwelijkheidsredenen worden uw creditcardgegevens niet opgeslagen.  Elke keer dat u online een product wilt kopen, vragen wij u enkel om een betaalmethode te kiezen en, indien nodig, uw bankgegevens aan ons te verstrekken.
  Naar boven
 5. Waarom moet ik mijn e-mailadres opgeven?
  Uw e-mailadres wordt gebruikt om onlineaankopen en het downloaden van Peugeot Alert Zone-gegevens te bevestigen.
  Naar boven
 6. Hoe kan ik de persoonlijke gegevens bijwerken die ik heb opgegeven toen ik me registreerde?
  U hoeft zich hiervoor alleen maar aan te melden bij uw persoonlijke gebied (aanmelden bij uw account) en op 'Persoonlijke gegevens bijwerken' te klikken. Vervolgens kunt u uw adres, wachtwoord of andere gegevens wijzigen.
  Naar boven
 7. Wat is het voertuigidentificatienummer (VIN) en waar kan ik dit vinden?
  Het voertuigidentificatienummer (VIN) is een uniek nummer waarmee uw voertuig wordt geïdentificeerd; het nummer wordt toegewezen in de fabriek.
  Het VIN is te vinden in sectie (E) van de registratiedocumenten van uw voertuig; het bestaat uit 17 alfanumerieke tekens en begint met 'VF3'.
  Opmerking: het voertuigidentificatienummer is ook op diverse andere locaties terug te vinden, waaronder het V5C-registratiedocument, in het boekje bij het voertuig en op de voorruit.
  Naar boven
 8. Hoe kan ik contact opnemen met de klantenservice?
  Internationaal gratis nummer: 00 800 18 23 53 22
  Gratis nummer voor Duitsland: 0800 181 6065
  Gratis nummer voor Frankrijk: 0800 914 478
  Gratis nummer voor Italië: 800 781 145
  Telefoon: +31 555384245
  Faxnummer: +31 555 433 947
  Naar boven